Igra je na: njemackom,spanjolskom,francuskom,italijaskom - NO english
Radnja se odvija ( 20 god.) docnije,u 1-noj od svoj akcija Jack Wade - headhunter,je ubijo oca od Leeza X,otac ju je htijo ubiti a Jack je ubijo oca i mala Leeza je ostala ziva i Jack ju je doveo k sebi i sad je Leeza odrasla i Jack hoce da ga zamjeni i da bude headhanter itd.
Kad sam poceo igru bila je laka isao sam korakom,ali poslije je sve bilo teze i usporenije jer se mora stalno upotrebljavati naocale IRIS [ Intelligent Realtime Information Scanner ],jer npr.u zidu i9ma neki otvor i nemoze ga se vidjeti bes IRIS,a i da bi gadjao u neku kopcu,salter,razvodnu kutiji itd,nemozes dok upotrebis IRIS [ L1 + R1 + X ],metu moras markirati.
Decodiranje Discova itd.i sporo prolatenje kroz vrata,svaki put Loading,osim na vrata koja se otvaraju sama..,onda tu su aparati 1-noruki Jack ( ili gutac novaca ),gdje moras sloziti ( 3 ) znaka.
Poslije dobije [ Infrared Thermometar ] ( R3 ),koristi se u kombinaciji s IRIS radi oznacavanja cilja
"Shockwave" 50000 Charge Gun,vrlo bitan za unistavanje,ometanje elektronike,nemoze ubiti,paralizira ( 5 sec.),odlicno mi sluzi za boss-ove !
U igri se pojavljuju Biomehanicke masine,od malih koji kad ti se priblize skoce na "tebe" i eksplodiraju i vrlo su brzi i vrlo su razorni,imaju veci oni iz blizine napadaju strujom ali su spori..,ali se mogu zacahuriti i nevredi pucati u nj.nema efekta i imaju veliki [ Biomehanicke masine ]
"Labyrinth Studios" u nj.se Leeza borila s 1-nim velikim i pobjedija ( to jes Ja
),nemoze mu se nista od napred / bocno,vec kad jurne na Leezu moras se brzo izmaknuti i ostane nepokretan i tad moras brzo iza nj.uzmes AK i rafal i tako nekoliko puta...,ovdje je Leeza po drugi put zarobljena,dosle su ( 2 ) takve masine i izasao je neki cova samo mu se oci vide i podigo je ruku i masine su stale...,On je otac od Leeze,ovo se saznaje kad ubije Floss-a i pronadje Leezu.
Jack Wade,u ovoj misiji sam saznao da je ozenjen / rastavljen i da ima sina koji s njim u setnji i mali ga pita zasto se rastao od mame ? Jack: Shvatices kad odrastes.
Mali ljut,ulazi u zgradu i skriva se na lift ,pokusavaju da se igra i da ga Jack trazi nejavljajuci se..,Jack dolazi do vrata i ugleda malog i tad odozgo pada ovaj veliki "kukac" i nestaje u rupi od lifta s malim.
Jack.krece u potragu za Leezom prema [ "Biomech Lab" ]..,pronalazi je i pomjer je s stola gdje se vrse eksperimenti....
Dolazi do boss-a: "Candy Floss" - polu covjek - polu masina,on ima stit- ovojnicu,u svakom cosku ima po ( 1 ) generator,kojog Floss napuni,koliko mu dozvolis,sto manje to bolje..,koristi se Shocker za ometanje generatora i ponenekad pucam u Flossa da ga paralziram na neko vrijeme,jer baca gas-bombe..,kada ugasim sve generatore Floss ostaje bez stita i postaje nevidljiv,ukljucuje se ( R3 ) [ Infrared Thermometar,brzo bacam bombu k nj.jer napravi najvece ostecenje,..,ali kad mu skines stit Floss poziova neka bica koja je napadaju i jako su opasna i brza,moras ih brzo likvidirati,jer mogu da nestanu i da se pojave pokraj tebe...,nema okljevanja
Pitao je Fossa gde je moj sin ....?
Inace se ima [ Adrenalin ],sluzi kao "stit" oko ( 10-tak sec.) traje i stiti ( HP ),sad ih se moze nositi max ( 4 )
Mala prva pomoc ( 40 % ),max ( 4 )
Velika prva pomoc ( 75 % ) max ( 2 )
Bocice s kisikom gdje ima gas max ( 4 )
Ovo se s vremenom povecava,na pocetku je moglo ( 2 - 40% ),( 1 -75 % ) prva pomoc,( 1 -Adrenalin ).ovo vredi i za pvecanja kaciteta za municiju.
Floss je sredjen
[ shocker + bombe + automat ] .... "Junge" Zoks ist gut Spieler