Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Forum namijenjen posredstvu između zamjene/posudbe igara, boljem upoznavanju naših sugrađana kroz prizmu gaminga te postavljanju temelja nekim budućim prijateljstvima.
 
Početna stranicaGalleryPretraľnikRegistracijaLoginFacebook grupaYoutube channel

 

 A Što ako...?

Go down 
+2
ShadeHR
duxqwe
6 posters
Autor/icaPoruka
duxqwe
Administrator
duxqwe

Broj postova : 935
Karma : 5235
Join date : 21.12.2010
Age : 30
Lokacija : Kaštel Lukšić

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: A Što ako...?   A Što ako...? Emptysri ruj 12, 2012 11:35 pm

A Što ako...? Whatif

Ovo je godina kada će zima biti duga, a igranje može biti ugodno i iznenađujuće uz toplinu najdražeg gaming kutka.
Gameteka može imati puno hitova, a sve ovisi o vama, postojećim članovima.

Dosta je bilo čekanja novih članova, tj. Godota, da uvide kako je cool i dobro biti član ove naše male zajednice, i pridonesu našoj skromnoj nekad, a sad već pozamašnoj kolekciji igara.

Dakle ovdje ćemo postavljati male zadatke koji će zahtjevati mali aganžman više članova ili pak jednog.

Ako svaki zadatak bude ispunjen u roku imati ćemo kolektivnu nagradu koju ste zaslužili ispunjavajući moje questove. Very Happy

Zato budite pripravni! Uskoro prvi quest!

_________________
"Neko sa svojim bolom ide Ko s otkritom ranom; svi neka vide.
Drugi ga čvrsto u sebi zgnječi ne da mu prijeći u suze i riječi."


A Što ako...? CbEK4
[Vrh] Go down
duxqwe
Administrator
duxqwe

Broj postova : 935
Karma : 5235
Join date : 21.12.2010
Age : 30
Lokacija : Kaštel Lukšić

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptyned ruj 16, 2012 11:49 am

Prvi Quest:

1. Frank mora napisati uvod u serijal Assasin's Creed. (s sljedećim natuknicama/smjernicam: Tko Assasini; Motiv njihova djelovanja; Što traže; Protiv koga se bore?)

2. ShadeHR će se pozabaviti s identitetom Connora, novog protagonista, s malom uvertirom povijesnih okolnosti u koje nas igra stavlja. (Tko je on; njegovo podrijetlo i uloga u Američkoj revoluciji; Njegova povezanost s prethodnim Assasinima; Protiv koga se bori/ kojoj kolonizatorskoj frakciji je (ako je) priklonjen?)

3. AlexY će nam usporediti 4 povijesne ličnosti koje su utjelovljene u serijala, s onima stvarnim povijesnima. To su Rashid ad-Din Sinan, Leonardo da Vinci, Cesare Borgia i Niccolò Machiavelli (Njihova interakcija s protagonistima u igri, njihova uloga stvarna/adaptivna tj. u igri?).

4. GoS će sve uredno popratiti jednom lijepim esejom "Komadi u Assasin's Creed igrama". (Tko su one, Jesu li fiktivne/povijesne? (usporedba ako jesu); opis obavezno popraćen s prigodnim fotografijama; njihove vještine vitlanjem oružjem/atributima?)


Napomena!
Svaki zadani zadatak mora biti najaksnije dovršen do 30.10, kada igra izlazi i sadržavati minimalno 250 riječi (rič gori-doli može proć).
Rukopisac najbolje napisanog uradka (kojeg će izabrati ostali članovi glasovanjem) će biti nagrađen igranjem prvi.
Svaki zadatak treba biti lijepo i čitko napisan, s glavom i repom, da sve bude jedna lijepo zaokružena cijelina.

Svoje konačne radove postati u komentare, a ako ne budu zadovoljavajući objektivnom kriteriju (čitaj mom ukusu) tj. ako budu pre šturo napisani, morat će te nadopunjavat po potrebi, što će vam biti lijepo ukazano, pa ćemo imati vremena editirat dok ne dođemo do obostrane satisfakcije. Koja se u svakom slučaju mora dogodit do, gore navednog 30.10, a u interesu svih je valjda da ugodite mojih zahtjevima, molim lijepo, pa izvolite. study

Po uspješnom obavljenom questu nagrada je (Za PS3 ofc):

A Što ako...? ACIII-Freedom-Edition

_________________
"Neko sa svojim bolom ide Ko s otkritom ranom; svi neka vide.
Drugi ga čvrsto u sebi zgnječi ne da mu prijeći u suze i riječi."


A Što ako...? CbEK4
[Vrh] Go down
ShadeHR
Beginner
ShadeHR

Broj postova : 32
Karma : 3825
Join date : 22.05.2011
Age : 28

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptyuto lis 02, 2012 3:55 pm

Eto da ne ispadne da ne radim ništa ovdje:
Sin britanca i majke iz plemena Mohawk,Ratonhnhaké:ton(Connor) je odrastao među plemenom svoje majke.Tijekom svoga djetinjstva puno je propatio zahvaljujući susretima sa europskim kolonistima,što je doživjelo kulminaciju kada je njegovo selo bilo uništeno od strane kolonijalnih snaga.
Taj događaj ga je potaknuo da izbori pravdu za svoj narod i da se bori protiv tiranije gdje god ona bila.Njegovi pothvati su ga doveli do toga da je bio regrutiran u Assassine od strane Achilles'a(još jedan od Desmondovih predaka) 1770 godine,te je posvojio ime "Connor" da bi se mogao lakše kretati kroz kolonijalne krugove.
Pet godina kasnije,kada je izbio Američki Revolucionarni rat,Connor se našao na strani vođa Američke revolucije,među kojima su George Washington i Benjamin Franklin,djelomično zbog njegovog vjerovanja u ideale koje su oni predstavljali.
Tijekom tog vremena također je upoznao i druge poznate osobe kao što su Charles Lee,Lafayette,Paul Revere, Israel Putnam i Samuel Adams.
Tijekom rata Connor je postao i kapetanom kontinentalnog ratnog broda Aquila kojeg je koristio za plovidbu Istočnom obalom i Karipskim morem.

Connorov izgled za razliku od Ezia,Altaira i Desmonda je bio veći i jaći,zbog čega je free-running bio malo zahtjevniji.Što se tiče odjeće koju je nosio najčešće je to bila modernizirana(za to doba) verzija Assassin odijela(slična kao Altairova i Eziova),dok je tijekom putovanja na Aquili nosio plavi ogrtač i tricorn šešir.Kada nije nosio šešir ili assassin kapuljaču kosa mu je bila ravna i djelomično u pletenicama sa Mohawk perlama da bi odrazio svoje indijansko podrijetlo.

Connor je bio sposoban free-runner,sa lakoćom se mogao popeti na stabla i prelaziti sa jednog na drugo te se penjati po stijenama i ostalim prirodnim elementima.Također se sa istom lakoćom mogao kretati i gradskom sredinom kao i klizati ispod ili skakati preko prepreka unutar urbanih okruženja.
Uz njegovu sposobnost da se giba fluidno,Connor je mogao rukovati i sa više različitih oružja-uključujući tomahawk,luk,kremene pištolje i puške,strijele sa užem i Hidden Blades(prijevod nije potreban)-te je također mogao rukovati sa dva različita oružja odjednom zahvaljujući ambidekstriji(sposobnosti da koristi obje ruke ili noge ravnopravno).Također je posjedovao i rijetku extra-osjetilnu sposobnost Eagle Sense.
Connor je uz sve to bio i iskusni tragač/lovac,često loveći životinje slično kao i ljudske mete.

Connor kao osoba je bio obazriv i intenzivan,te riječi koje nije izgovorio su imale isti značaj kao i one koje je.Njegove kretnje su bile slične onima od predatora,uvijek stojeći nisko pri zemlji i krećući se ispod neprijateljskih napada.
Strogo je vjerovao u svoje indijansko podrijetlo i u obranu zemlje od Europskog utjecaja i Europljana za koje je smatrao da su "outsideri".Ipak,također je priznavao činjenicu da je zbog podrijetla bio dio problema kojeg je pokušavao riješiti.
[Vrh] Go down
duxqwe
Administrator
duxqwe

Broj postova : 935
Karma : 5235
Join date : 21.12.2010
Age : 30
Lokacija : Kaštel Lukšić

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptysri lis 03, 2012 10:36 pm

ShadeHR prvo i jako dobro napisano. Svaka čast.
1 over, 3 to go. Čekamo iduće pisce, pa da vidimo tko će pobrat lovorike. Wink

_________________
"Neko sa svojim bolom ide Ko s otkritom ranom; svi neka vide.
Drugi ga čvrsto u sebi zgnječi ne da mu prijeći u suze i riječi."


A Što ako...? CbEK4
[Vrh] Go down
ShadeHR
Beginner
ShadeHR

Broj postova : 32
Karma : 3825
Join date : 22.05.2011
Age : 28

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptyčet lis 04, 2012 4:55 pm

Hvala Smile,nadam se da ću pobjedit no poznavajući stilove pisanja ostalih natjecatelja sa foruma znam da su mi šanse jako male.
[Vrh] Go down
ShadeHR
Beginner
ShadeHR

Broj postova : 32
Karma : 3825
Join date : 22.05.2011
Age : 28

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptyned lis 07, 2012 6:08 pm

*cough*lock topic*cough*
[Vrh] Go down
Frank
Beginner
Frank

Broj postova : 46
Karma : 3623
Join date : 13.12.2011
Lokacija : Slavonija

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptypet lis 19, 2012 9:49 am

Obećao sam, pa eto....

DISKLEJMER!
Tekst obiluje spoilerima vezanima uz Desmondovu priču, no Altairova i Eziova priča nisu dotaknute. Upozoreni ste.
I da, svaka sličnost sa stvarnim povijesnim organizacijama ili ličnostima je slučajna (ili možda nije? Suspect )

Za početak ih upoznajmo:

Templari (iliti Loši momci)
Red Templara, također poznat kao Reda Vitezova Templara, koji je formiran tijekom prapovijesnog doba, su bili vojna organizacija koja je postala moderni korporativni div. Templari su željeli stvoriti savršeni svijet, iako su sredstva kojima su to željeli učiniti - snaga, kontrola i uništavanje slobodne volje - izravno u suprotnosti ideala njihovih zakletih neprijatelja, Assassina. Zbog ove razlike u ideologiji, templari su bili uključeni u tajnom ratu protiv Assassina, koji se odvijao stoljećima. Protekom vremena, interes Templara u „Dijelove Raja“ je postao više usmjeren na traženje moć i dominacije koje su predmeti nudili, a time su se i njihovi ciljevi promijenili jer su, uz pomoć „Dijelova Raja“, željeli da kontroliraju i ujedine cijeli svijet te da stvore "novi svjetski poredak" (kao i Illuminati, Patrioti, Dr. Evil i mnogi drugi Very Happy ).

Assassini (iliti Dobri momci)
Red ili Bratstvo Assassina (iliti na naški red ubojica/atentatora), također poznat kao Liberalis Circulum (Krug liberala) u rimsko doba i Hashshashin tijekom srednjeg vijeka, je bila organizacija ubojica/atentatora koja je kao takva bila zakleti neprijatelj Templara s kojima su vodili tajni rat kroz čitavu pisanu povijest. Dok su Templari težili prema moći da spase čovječanstvo (od samoga sebe) kontroliranjem slobodne volje, Assassini su se borili za osiguranje i opstanak slobodne volje te razvijanje individualizma čak i ako bi to značilo prihvaćanje da će put čovječanstva biti ispunjen manama..

Red Assassina je vjerovao u skup vrijednosti koje su strogo regulirale njihov način života. Te vrijednosti, odnosno Creed (kojega su se strogo držali), se sastojao od tri primarna načela (grubo prevedena):
1. "Ne vadi oštricu prema nedužnima"
2. "Sakrij se u jasnom vidokrugu, stopi se s gomilom."
3. "Nikada nemoj kompromitirati Bratstvo."
Assassini su provodi svoje dužnosti kroz političke, strateške atentate, u nadi da će ubojstvo jednog pojedinca dovesti do spasenja tisuća te su vjerovali da su se borili u ime onih koji ne posjeduju sposobnosti, resurse ili znanje da se izjasne protiv onih koji su zloupotrebljavali svoju moć. Unatoč svojoj navodnoj službi puku, Assassini su ipak izazivali bojazan i strah kod opće populacije, uglavnom zbog njihove metode "osiguravanja mira", odnosno njihovog zastrašujućeg načina uzimanja života u javnost pred brojnim svjedocima prije nego što nestanu u gomili bez traga. Za pomoć u tome, Assassini su koristi posebno učinkovito oružje za ubojstva – skrivenu oštricu (Hidden Blade).

Assassini su provodili cijeli život usavršavajući svoju vještinu da ubiju. Međutim, osim borilačkih vještina i usavršavanja rukovanja oružjem (koju su usavršili do te mjere da su ih se protivnici bojali napasti grupno, već su taktički okružili Assassina te se odlučivali na eci-peci-pec napade, jedan po jedan, koji su završavali laganim counterom Rolling Eyes ), najvažnija vještina kod Assassina je bila prikrivanje jer je upravo ono bilo njihovo najjače oružje. Zbog toga su morali nositi odjeću koja im je omogućavala da se lakše uklope u gomilu iz koje su nenadano mogli izvršiti atentat (orlovska kapuljača i arsenal oružja oko pojasa su se tolerirali i nisu budili sumnju Laughing ). Na kraju, značajan fokus treninga Assassina bila je agilnost, odnosno parkour koji im je davao značajnu prednost u odnosu na svoje neprijatelje (a nama ljenjivcima omogućio da se osjećamo kao mega gaymeri samo držeći tipku R1 Cool ).

The Priča

Radnja igara iz The Assassin Creed serijala se odvija u 2012. godini, a protagonist serijala je Desmond Miles (ko bi vjerovao, opet Nolan North…), obični barmen koji je sasvim slučajno potomak loze najistaknutijih Assassina u povijesti. Na samom početku je Desmond otet od strane megakorporacije Abstergo Industries (koja je zapravo fronta Templara), a čiji su pripadnici svjesni Desmondovog podrijetla i njegovih slavnih predaka. U Abstergovom zatočeništvu/pokusnom odjelu Desmond je prisiljen koristiti "Animus", uređaj koji omogućuje da proživi uspomene svojih predaka, a koje su zapisane u genima svakog pojedinca. Abstergo na taj način zapravo pokušava otkriti lokaciju nekoliko artefakata zvanih "Pieces of Eden" (odnosno, na naški, „Dijelovi Raja“), koji posjeduju veliku moć da kontroliraju i promjene sudbinu čovječanstva, te da tako čovječanstvo ujedine u jednu jedinstvenu grupu podložnu kontroli.

Desmonda kasnije spašava mali tim suvremenih Assassina i odvode ga na sigurno mjesto izvan dosega Absterga. Naravno, Desmond pristaje pomoći Assassinima (zato što imaju puno više treba u svojim redovima Embarassed ) te pomoću „Animusa 2.0“ nastavlja sa proživljavanjem uspomena svojih predaka s ciljem otkrivanja lokacija „Dijelova Raja“ prije Absterga. Cool stvar kod korištenja „Animusa“ je to što Desmond, dok proživljava sjećanja, genetski nasljeđuje neke sposobnosti i vještine svojih predaka za što, s vremenom, ipak mora platiti malu cijenu… rascjepkanost uma na više osobnosti ilitiga šizofreniju.

Unutar Animusa Desmond proživljava sjećanja svojih dvaju predaka:
- Altair ibn-La'Ahad (AC i AC:Revelations), osramoćenog Assassina koji je prekršio načela „Creeda“ i koji pokušava vratiti izgubljenu čast (radnja se odvija za vrijeme Trećeg križarskog rata) i
- Ezio Auditore da Firenze (AC II, te „ekspanzije“ Brotherhood i Revelations), mladog plemića iz Italije koji, nakon egzekucije braće i oca od strane… recimo Templara, nastavlja očevo naslijeđe Assassina (radnja se odvija tijekom kasnog 15. i početkom 16. stoljeća talijanske Renesanse).
Oba Desmondova pretka su došla u dodir s Djelom Raja poznatim kao "The Apple of Eden", te se kroz Eziovu Priču saznaje za druge artefakte kao što je "The Staff" (ilitiga Papin buzdovan) te druga jabuka.

E sad SF dio

Kroz proživljavanje sjećanja i određenih događaja svojih predaka Desmond otkriva aluzije na proročanstvo o kraju svijeta u 2012 od bivše Animusovog pokusnog kunića zvanog Subject 16 (tko je istraživao Desmondovu „ćeliju“ mogao je nabasati na te lijepe grafitiće), a koje kasnije potvrđuju holografske projekcije bića koja su pripadnici civilizacije koja je postojala prije ljudi (preživjela ekipa iz Battlestar Galactice?).
Ta bića, pripadnici "prve civilizacije" i tvorci „Dijelova Raja“, se zovu Minerva, Juno i Jupiter. Oni, kroz Eziovo iskustvo, govore izravno Desmondu te Ezio dolazi do spoznaje da je on samo prijenosnik za Desmonda i da je, stoljećima kasnije, Desmond taj koji će pronaći odgovore na pitanja koja upravo Ezio traži u svojem vremenu.
Tri bića objašnjavaju da je njihova vrsta stvorila ljude koji su se pobunili protiv svojih stvaraoca (mislim… a koja stvorena vrsta to ne napravi?). Međutim tada se dogodio kataklizmički događaj, masivna solarna baklja je skurila naš dragi planet i gotovo izbrisala obje civilizacije s lica Zemlje, no puno veće posljedice su doživjeli naši stvaratelji čija je civilizacija bila gotovo u potpunosti uništena. Minerva, Juno i Jupiter nisu uspjeli spriječiti kataklizmu iako su im potencijalna rješenja dostavili iz svih trezora u Svijetu u njihov centralni trezor, smješten negdje u današnjem New Yorku. Budući je njihov broj brzo opadao pripadnici „prve civilizacije“ su se pokušali križati s čovječanstvom stvarajući ljudske hibride kao što su Altair i Ezio, te u konačnici i Desmond kao njihov potomak. Hibridi se po ničemu nisu razlikovali od običnih ljudi no imali su pristup šestom čulu (ne, nisu vidjeli mrtve ljude!), odnosno "Eagle Vision" ili „Eagle Sense“ (iliti tipka za crno bijeli svijet).

Desmondov idući zadatak (u ACIII) je da putem „Animus“-a pristupi sjećanjima Connora Kenwaya, Assassina tijekom američke revolucije, a sve kako bi pristupio centralnom trezoru i pronašao na način da zaustavi drugu solarnu baklju koja prijeti da uništi sav život na Zemlji.

Napominjem, da je opisana priča samo… pozadinska, te da je (ako niste ljubitelji SF-a) možete i ignorirati budući se svaka igra vrti oko života glavnog protagonista igre te svijeta koji ga okružuje dok su Desmondove dionice dostavljene na kapaljku.
[Vrh] Go down
duxqwe
Administrator
duxqwe

Broj postova : 935
Karma : 5235
Join date : 21.12.2010
Age : 30
Lokacija : Kaštel Lukšić

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptypet lis 19, 2012 12:05 pm

Frank svaka ti da.. ovaj, cast. Wink

_________________
"Neko sa svojim bolom ide Ko s otkritom ranom; svi neka vide.
Drugi ga čvrsto u sebi zgnječi ne da mu prijeći u suze i riječi."


A Što ako...? CbEK4
[Vrh] Go down
IvanPetric97
Rookie
IvanPetric97

Broj postova : 101
Karma : 3977
Join date : 08.03.2011
Age : 23
Lokacija : Komiža

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptyčet lis 25, 2012 2:03 pm

fantasticno
[Vrh] Go down
AlexY
Moderator
AlexY

Broj postova : 238
Karma : 4184
Join date : 11.01.2011
Age : 31
Lokacija : Split (Plokite, blizu Crasha!)

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptyned lis 28, 2012 4:28 pm

Evo ga, bilo bi i vrime. :F

Rashid ad-Din Sinan

A Što ako...? Karakt10

Rashid je jedna od poznatijih povijesnih ličnosti vezanih uz Križarske ratove, konkretnije Treći pohod, gdje su Svete zemlje bile podijeljene između ujedinjenih turskih snaga pod sultanom Saladinom i pod stalnom prijetnjom križara sa zapada, poglavito plemića pod nalogom pape i kraljeva Francuske i Engleske. Rashid je doista bio vođa Hašašina, reda tajnovitih ubojica koji su oslobađali Svetu zemlju od svih napadača, uključujući i svojih narodnjaka. Saladin je tako povijesno bio glavni neprijatelj Rashida i njegovog reda, te postoji više legendi o unajmljenim ubojstvima, prijetećim porukama i špijunskim obračunima u sjenama Saladinovih osvajačkih pohoda. Rashid je bio svjestan koliko Hašašini mogu utjecati na bojno polje, te je pametno ostajao neutralan u svim političkim pitanjima na javnoj sceni, dok je slao svoje pripadnike u prikupljanje informacija i riješavanje "problema" kako bi čim prije omogućio kakvo-takvo stabiliziranje snaga. Njegovo vodstvo i kalkulirani potezi su mu nadjenuli nadimak Vetulus de Montanis ilitiga Planinski čovjek, zbog utvrde u Masyafu odakle je vodio i trenirao Hašašine. Umire 1192. nakon što je naredio ubojstvo Conrada Montferratskog, tada novopostavljenog kralja Jeruzalema, u dvorcu Al-Kahf, a njegovo mjesto nasljeđuju više Hašašina iz njihove prvotne baze, Alamuta. Osim više legendi, iza sebe je ostavio i autobiografiju, nažalost slabo očuvanu, iz koje imamo više pitanja nego odgovora.

Što se tiče Assassin's Creeda, Rashid je u igri poznatiji kao Al-Mualim, i više-manje se ponaša jednako kao što i znamo iz povijesnih izvora. Hašašini imaju svoje sjedište u Masyafu, Rashid trenira svoje učenike (pa tako i Altaira) i šalje ih na zadatke, zauzvrat osiguravajući mir u regiji. AC uzima dosta slobode u samom prikazu Rashida kao osobe, jer takvih izvora i nemamo baš. Svi Rashidovi postupci, povijesno gledano, pristaju ko po loju, no razlozi naručivanja ubojstava i sama njegova smrt je stvar fikcije. Rashid je u igri zapravo pripadnik Templarskog reda koji je iskorištavao Hašašine za unutarnji sukob između frakcija u samim Templarima, te ultimativno je želio imati Rajsku Jabuku za sebe. Rashid umire pod Altairovom oštricom nakon neuspjelog korištenja Jabuke, te ga Altair direktno nasljeđuje. Isto tako, čini se da je Codex koji Altair ostavlja Eziu u ACII napravljen po uzoru na ostatke autobiografije samog Rashida, koji se bavio filozofijom i umjetnošću u slobodno vrijeme.

Leonardo Da Vinci

A Što ako...? Char_leonardo

Leo Da Vinci je jedan od najpoznatijih slikara renesanse, a bome i šire, koji je ostavio za sobom Mona Lisu, Posljednju večeru, i još tko zna koliko ulja na platnu. Osim slikanja, čovjek se bavio sa skoro svim njemu dostupnim znanostima i interesima; kiparstvo, arhitektura, glazba, matematika, inženjerstvo, anatomija, geologija, kartografija, botanika, književnost... Nema što nema da je ovaj čovjek dotakao i unaprijedio, i kao takav je možda bio najveći čovjek koji je ikada živio. Rođeno kopile, život ga je dovukao do šegrtske pozicije kod poznatog slikara Verrocchia, gdje je naš Leo upijao znanja koja on kasnije sam poboljša za sve ostale nadobudne. Poznat po svojem urođenom talentu kojeg nikako nije mogao prisiliti na rad, Leo je bio ogromna lijenčina koji je usput imao tu i tamo koji napad genijalnosti i svijetu donio neku sasvim novu ludilo stvar; od funkcionirajućeg nacrta za srednjovjekovni tenk, do savršeno nacrtanih i katalogiziranih ljudskih iznutrica. Jasno, Leo kao čudesno đubre kakav je bio, ništa od toga nije izdavao i širio dalje, već kežjueli spremao u ladicu i čuvao za bolje dane koji mu nikad nisu došli - kao tipičan boem lutao je od mjesta do mjesta i primao narudžbe za slike i radove koje najčešće nikad ne bi započeo ili dovršio. Putovao je diljem Italije, imao "privremene" radionice po Firenci, Veneciji, Milanu i Rimu, da bi na kraju završio u Francuskoj radeći za tadašnjeg kralja Franju I. Umire 1519., po legendi, u rukama kralja Franje.

S obzirom na strukturu ACII i ACB, Leov lik je potpuno točan s povijesnim činjenicama - Ezio kod njega popravlja skrivenu oštricu naslijeđenu od oca (shodno tome i Altaira), te dobija nove izume, od kojih su svi bar djelomično dio stvarnih Leovih nacrta. (Najpoznatiji je leteći stroj.) Lea možete naći u njegovoj radionici u Firenci ili Veneciji, točno kako je i bilo u stvarnosti. Jasno, Leo je maher za dekodiranje Altairovog šifriranog kodeksa, i stalno je u potrazi za novim boljim izumima. Spomene se i jedna gospoja koja "ima prelijep smiješak", a bome upoznate i njegovog učenika/ljubavnika Salaija. Leo u ACB je prisiljen raditi ratnu mašineriju za vojni udar Cesara Borgie na Rim i Vatikan, dok je u stvarnosti Leo bio prisan sa Borgiama i radio većinom na proljepšavanju Rima ko takvog. Isto tako, Leo na samrti nije u rukama kralja Franje, već su s njim Ezio i Machiavelli. Stalno optimističan i izrazito zainteresiran za sve pojave oko njega, Leo u igri je prilično sličan svim prikazima pravog Lea kakvog ga znamo iz tekstova i njegovih radova - s obzirom da je Leo bio vrlo šutljiv i misteriozan za većinu, nije ni čudo da ga je lako ubaciti u jednu štoriju poput AC-a bez po muke.

Cesare Borgia

A Što ako...? Char_cesare

Cesare je sin Rodriga Borgie, znanog i kao Papa Aleksandar VI. Odmalena naučen tko je i što je, već sa 18 postaje kardinalom i ima ogromnu moć u Rimu, Vatikanu i shodno tome cijeloj Italiji. Briljantan strateški um, nemilosrdan političar i spletkaroš, te beskompromisan u svim svojim nastojanjima da postane najmoćniji čovjek u Italiji, Cesare je bio bjesna zvijerka. Surađivao je s Francuzima kojima je dao zemlje u Romanji (Forli prvenstveno) a zauzvrat imao snažnu vojnu snagu za bilo koju potrebnu intervenciju. Kao zapovjednik papine garde i uz Francusku pomoć, vladao je Italijom snažnom rukom i olako sređivao veze sebi i sličnima. Ubijao je sve koji su mu stajali na putu, i za to je imao svog osobnog hitmana Michelotto Corellia. Šuška se da je imao incestuoznu vezu sa svojom sestrom Lucreziom, a bome se šuška i da je šarao di god je stigao. Sve u svemu vrlo neugodan čovjek. Nakon smrti njegova oca, gubi bilo kakve povlastice od novog pape, i napokon biva uhićen, samo da bi pobjegao i ponovo pokušao stvoriti osobnu vojsku s Francuzima, ali neuspjelo. Umire u napadu na Vijanu u Španjolskoj 1507.

ACB iskorištava skoro sve što se šuška o Cesareu i gura do ekstrema. Cesareov pedigre za ubojstva i spletke je povećan do samih krajnosti, i ispada da se čovik upleta u sve moguće afere Rima tog doba. Michelotto ima fetiš za ubijanje žicom, ko Agent 47. Cesare je toliko pokvaren da ubija svoju obitelj (što je navodno istina) i svoje generale (što je istinit događaj, vjerno repliciran u igri i pratećem animiranom filmiću). Sa Lucreziom se drpa svaki mogući moment, samo da bi je otkanta na kraju kad mu više ne triba. A svog oca ubije nakon što ovaj pokuša otrovati njega, dok je u stvarnosti Cesare bio u škripcu bez tatice da mu pomogne. Njegovo uhićenje je pomalo napuvano u igri sa velikim sukobom prije toga između ostatka njegove privatne vojske i asasina, ali je u osnovi isto (Orsini ga uhiti po nalogu novog pape i odnesu ga u Španjolsku). Pričica o tome kako je pobjegao i došao do Vijane je također nepromijenjena, a sama bitka je odličan cover da se ubaci Ezio i dovrši Cesarea kako triba, bez da se spominje u povijesnim knjigama.

Niccolo Machiavelli

A Što ako...? Machiavelli__ac_brotherhood_by_oneshotonekil-d34907m

Machiavelli je napisao knjigu zvanu Il Principe. Ta knjiga je razlog zašto danas smatramo političare kao gramzive guzice koje nitko ne želi, ali svi smo prisiljeni imati. Machiavelli je u Principeu nadugo i naširoko objasnio kako vladanje zapravo izgleda i što to vladati zemljom i ljudima podrazumijeva; a to se bome nije nikome u renesansnoj Italiji puno sviđalo. Machiavelli otvoreno govori da je jedini način kako opstati na vladajućem tronu obmana, prevara, laži i spletke - cilj opravdava sva sredstva - a imati nekakav ideal preko kojeg bi maskirali svoje namjere nema smisla, jer ideal se ne može doseći. Svijet je konkretna stvar, i svijet je vrlo ružan. Machiavelli je sve to razumio tijekom svog života i rada za Firencu, u periodu kada obitelj Medici nije bila na vlasti. Promatrao je Borgia vladavinu, i baš je uzeo Cesarea kao primjer jednog "princa" kojeg objašnjava u svojoj knjizi. Divio se Borginim potezima, i vrlo dobro je shvaćao u čemu su napravili dobre, a u čemu loše poteze. Svoje ideje je Machiavelli proširio kroz cijelu intelektualnu kremu Italije, a i šire, i dandanas se Principe smatra vrlo aktualnim komadom mislilačke proze.

I dok je pravi Machiavelli najviše uzbuđenja imao kad su ga Medici držali jedno vrijeme u zatvoru i malo mučili višenjem naglavačke, Machiavelli u AC-u je ponešto aktivniji. Kao pripadnik Eziovog reda, koristi svoje veze po talijanskoj administraciji kako bi olakšao kretanje asasinima, a i on sam često odlazi na zadatke i, jelte, koristi sva sredstva. Toliko je tajnovit u svojoj organizaciji da čak Ezio i La Volpe posumnjaju u njegovu odanost redu. Machiavelli je taj koji prenosi svoje ideje iz Principea u djelo, i omogućuje stvaranje Eziove vojske u Brotherhoodu (osobna vojska civila pretvorenih u vojnike s idealom - možda neetično, ali funkcionira, jelte). Machiavelli je zapravo vrlo dobar primjer za moto hašašina: ništa nije istina, sve je dopušteno. Machiavelli je možda prvi u serijalu dosada koji to doista i razumije.

_________________
~Do you exist?~

A Što ako...? AlexYindor
[Vrh] Go down
http://fffan.blog.hr
duxqwe
Administrator
duxqwe

Broj postova : 935
Karma : 5235
Join date : 21.12.2010
Age : 30
Lokacija : Kaštel Lukšić

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptyned lis 28, 2012 7:58 pm

Wohoo!!! 1 to Go. 3 day left. Ajmo GoS. Very Happy

_________________
"Neko sa svojim bolom ide Ko s otkritom ranom; svi neka vide.
Drugi ga čvrsto u sebi zgnječi ne da mu prijeći u suze i riječi."


A Što ako...? CbEK4
[Vrh] Go down
GoS
Administrator
GoS

Broj postova : 281
Karma : 4262
Join date : 21.12.2010
Age : 30
Lokacija : Split (Lokve)

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptysri lis 31, 2012 1:47 am

MAJOR SPOILERS ALERT!!! YOU HAVE BEEN WARNED!


A Što ako...? ACLiberation

Assassin's Creed - ŽENEUVOD


Prije no sto pocnem za ozbiljno piskarat jos jedan put upozoravam da ce ovaj tekst sadrzavat poprilicnu kolicinu spoilera, tako da ako niste prosli sve ili neke igre u AC serijalu, a ne zelite da vam ovaj tekst otkrije neke bitne detalje o prici, jednostavno ga nemojte citat, ili bar preskocite djelove koji vam na prvu nisu poznati.

* NEBITNA CINJENICA: Zbog poticanja inspiracije, za vrijeme pisanja ovog teksta u pozadini je sviralo ovo: https://www.youtube.com/watch?v=O0i6YFrSs6c

Pitanje dana je: Kako to rade europljani? Naime, u video igrama opcenito zene su, da tako kazem, specificno zastupljene. Uzimajuci u obzir da je vecina gamera muskoga spola (pretpostavka) i pritom jos tinejdzerske dobi (jos jedna pretpostavka), jedini normalni zakljucak je da ce zene u igrama manje vise bit prikazane kao sex objekti ili bar da ce se indirektno (a opet ne previse indirektno) seksualne teme pojavljivat. Na kraju krajeva svaka osoba vidi ono sta zeli vidit i cuje ono sta zeli cut, a gaming industrija servira tocno onakav materijal kroz koji ce svaki nadobudni tinejdzer vidit i cut tocno ono sta njegov "prljavi" um zeli da on vidi i cuje.

Japanci imaju svoj nacin, a on se (onako kako ja to gledam) manje vise sastoji od 2 djela: Prvi - Djevojcice (pedofilija? ... mozda...); Drugi - Ogromne obline (uglavnom grudi). Ponekad je to kombinacija i jednog i drugog, al uglavnom je sve bazirano na: "Look but don't touch", jer ne samo da su snazne seksualne teme (sta se tice same price i odnosa izmedju likova u igrama) rijetko na tapetu, nego je skoro pa svjetsko cudo ako se u japanskoj igri dvoje ljudi poljubi. Al u svemu tome je i sama car japanskih igara, seks se konstantno vrti u glavi samoga igraca, a na ekranu se nista ne dogadja. Vragovi su ti japanci, jako suptilno ti serviraju seksualnu tematiku, i usput te bombardiraju sa sisama. Moglo bi se o tome pricat danima, al onda cu se udaljit od teme.

Zapad (citaj: Amerika) ima malo drugaciji pristup. Ja bi ga ovako sad nazvao - Droljizam (malo grubo receno... ipak sam nepristojni blakanac). Ocu zapravo rec da su zene u americkim igrama ili smijesno lake, ili se veoma izravno provocira nekakav lik u igri (cesto protagonist) i zapravo stvarni gamer od strane suprotnog spola (sta bi zapravo trebalo bit skroz normalno, jer upravo je to stil te igre... mislim sta drugo ocekivat od npr. igre pune ubijacine, krvi, eksplozija itd. nego i da sadrzava snaznu seksualnu tematiku, jel?), ili naravno kombinacija svega ranije navedenog. Cesto se u samim igrama i dolazi do samog seksualnog cina ilitiga spolnog opcenja (nesto slicno kao i u americkim filmovima). Glavni moto je - Seks sve prodaje.

* NEBITNA CINJENICA: Za mene - Japan > Amerika

I kako to onda europljani rade? Pa sudeci prema poljacima iz CD Projekt RED-a i njihovoj uspjesnoj igri The Witcher puno realnije, nisu "opiceni" kao japanci, a seksualne teme ne iskacu previse izravno i djetinjasto kao u americkim naslovima, ali ipak ukupni dojam je da su jako, jako slicni americkom nacinu. No ne zanima nas sada CD Projekt RED, nego nas dragi Ubisoft. Moje iskustvo sa Ubisoft-om i njegovim mega popularnim serijalom Assassin's Creed je da su zene puno normalnije nego sto je to slucaj kod japanaca, i puno moralnije nego sto su kod amerikanaca. Dolazim opet do onoga sta sam rekao kod The Witchera (i to je zapravo najbolja rjec), a to je da su zene prikazane mnogo realnije. Moze se rec i ovako: Americka igra - Neukus = Europska igra ili Americka igra + Ukus = Europska igra. Znaci u principu sve slicno kao i kod amerikanaca samo, jel... ma kuzite vec. Europski nacin od sada zovem: Kavalirski nacin. No, to je sve divno i krasno, ali da li je to bolji nacin od americkog i japanskog koliko god oni glupo i nerealno izgledali? Moje misljenje: NE! Ja osobno zelim nenormalno velike obline i bolesno ludi zaplet u japanskim igrama, i isto toliko zelim smijesno lake zene i neukusno snazne seksualne teme u americkim igrama, jer "normalne" zene svaki dan gledam u stvarnom zivotu, e pa ne trebaju mi jos i kad dodjem doma i upalim konzolu da se, izmedju ostalog, i maknem od tih istih zena Wink

Aj dosta je bilo uvoda (koji je kad sad gledam zapravo jedna mini kolumna... e tako vam to izgleda kad je covjek pun inspiracije) ajmo sad zaronit u Assassin's Creed-ov svijet zena, gdje sve lijepo izgleda, zvuci i mirise... jednom kada udjete u taj svijet necete vise nikada pozeliti izaci vani.


ŽENE


Krecemo od prve igre u serijalu pod nazivom, a kako drugo nego, Assassin's Creed, izasle vec sada davne (ili ne?) 2007. godine, koja prati put naj-assassina od svih assassina, zanimljivoga imena - Altaïr ibn-La'Ahad. Ruku na srce u prvoj igri i nije bilo nesto puno zena, barem ne onih zanimljivih, ali ima ova koja nadoknadjuje sve to...

Maria Thorpe

A Što ako...? 2062936-maria_thorpe_acii_large

Maria je rodjena 1160. u Engleskoj. Kao dijete imala je puno problema sa vlastitim roditeljima i okolinom, jer se nije ponasala u skladu sa ostalim djevojcicama njezine dobi. Za nju su stvari poput lutki s kojima su se skoro sve djevojcice igrale bile glupost. Sve to je kasnije eskaliralo kada je Maria otisla od kuce i pridruzila se templarima u 3. Krizarskom ratu. To bi inace bio veliki problem za nju, da nije bila dobra u prerusavanju u muskarca (ruku na srce, i nije bilo toliko tesko, jer svi sa onim templarskim oklopom i kacigom izgledaju jednako). Jako brzo je zapala za oko tadasnjem vodji templarskog reda Robert-u de Sable-u. Koji, iako ne znajuci da je zena, iznimno cjenio njezine sposobnosti, pa je Maria relativno brzo napredovala medju redovima.

A Što ako...? Maria_templar

Nakon sto je Altaïr (u prvoj igri) poubijao sve sto se dalo poubijat, osim najbitnijeg Robert-a de Sable-a, doticni vodja templara je smislio pakleni plan, koji je manje vise bio da se napravi zamka za naseg naj-assassina, tako sto ce postavit Mariu da se prerusi u njega (Robert-a), i naravno "mali milijun" templara koji bi iskocili iz neke "rupe", s ciljem da svladaju/zatoce/ubiju Altaïr-a kada bi on nju napao misleci da napada pravoga vodju templara. Ali... sto se zapravo dogodilo mozete vidjeti u videu (dolje).Naravno ne morate ovaj video pogledati u cijelosti (tamo oko 6. minute pocinje ono najzanimljivije), jer je to zapravo walkthrough za po meni (a i po mnogima), najtezi dio prvog AC-a... to nesto i govori o borilackim sposobnostima nase drage Marie, sto se naravno i vidi u videu.

Nakon smrti zlog Roberta, pa jos nesto kasnije, poslije mnogih dogodovstina u kojima su se susretali Altaïr i Maria, doticna je gospodjica uvidjela 2 jako bitne stvari. Prva je bila ta da templarski zivot ipak nije ono sto je ona mislila i sto je ocekivala, odnosno da su joj zivotni stil i filozofija assassina na neki nacin otvorili oci.

"Everything I worked for in the Holy Land, I no longer want. And everything I gave up to join the Templars... I wonder where all that went, and if I should try to find it again."
Maria Thorpe


Drugo - skuzila je da joj se Altaïr uvukao pod kozu i da je zapravo pocela osijecat nesto prema njemu (u ljubavnom smislu naravno). I tako dalje, i tako blize, kada se "prasina malo slegla" Altaïr i Maria su stigli u Masyaf, godina je bila 1195., a nedugo zatim je pocela romansa pod zvijezdama.

A Što ako...? 250px-AC2_Altair_Maria

I zasto je Maria toliko bitna? Pa jednostavno, ako je Altaïr naj-assassin, Mariu mozemo prozvati majkom svih assassina (skoro svih). Da nije bilo nje, nebi se nastavila loza, nebi se kasnije rodio Ezio, nebi se rodio Desmond, nebi bilo nicega, osim starog sirijskog assassina koji bi se pretvorio u starog sirijskog momka. S tim na umu mora se spomenit da je Maria, vec ranije spomenute, 1195. rodila prvog sina - Darim-a, a dvije godine kasnije i drugog - Sef-a. Ostale detalje necu vise otkrivat (mnogi od njih se nalaze u AC Revelations-u), samo da kazem kako je Maria do samoga kraja pruzala maksimalnu podrsku Altaïr-u i uvijek je bila tu kad god mu je bila potrebna. <3 <3 <3

A Što ako...? 250px-New_regime_1

Maria Thorpe je (poput Altaïr-a i mnogih drugih) fiktivan lik, ali skoro pa kao i da nije... bravo Ubisoft.

Nakon jedne Marie dolazi druga Maria... nakon umalo pa staroga momka dolazi talijanski pastuh iz Firence i u ovaj tekst sa sobom unosi pregrst zena i sve redom je*ozovne (skoro sve...). No dobro, sta smo ono rekli... ah da, ide jos jedna Maria...

Maria Auditore da Firenze

A Što ako...? 426px-Zw-maria-start

Jos jedna zena, majka, kraljica Smile ...I jos jedan fiktivni lik iz Ubisoft-ove "radionice". Usprkos tome sto je rodjena u bogatoj i mocnoj obitelji Mozzi, voljela se druziti sa "obicnim" pukom, izmedju ostalih i sa mladim, talentiranim umjetnikom Leonardo-om da Vinci-em, s kojim je stvorila i radni odnos. Kasnije se udala za bankara/assassina Giovanni-a Auditore-a i rodila mu cetvoro djece. Tri sina: Federico, Ezio i Petruccio, te jednu kcer - Claudia.

1476. godine (dogadjanja iz Assassin's Creed II) Giovanni, Federico i Petruccio su uhapseni od strane florentinske vlasti zbog izdaje (templari sve zakuhali?), i na kraju su javno vjesani. Maria je naravno zestoko protestirala i zbog tog cina su je strazari napali (sam zakljuci kako i na koji nacin), nakon cega je upala u stanje soka, ne progovorivsi niti rjeci mnogo godina nakon toga.

Osveta koja je sljedila od strane jedinog prezivjelog muskog clana Auditore obitelji (sto se te uze obitelji tice), Ezia, nije joj donijela neko preveliko olaksanje.

Cak i nakon sto je Ezio nju i Claudiu premjestio u Monteriggioni kod ujaka Maria Auditore-a, ona se i dalje samo tiho molila u sobi uz svoj krevet.

A Što ako...? Images?q=tbn:ANd9GcTMITfA25u_OH4wpPScg5Pqy2vJ4f8mR_xGFcZ6ZCkq36y_QvCn

Sijecanj 1500. godine (nakon sto se Ezio vratio iz Rima gdje se sukobio sa tadasnjim papom/vodjom templara/ubojicom dijela njegove obitelji Rodrigom Borgia-om) donio je zestoki napad na Monteriggioni od strane papinskih snaga pod vodstvom Cesare-a Borgia-e. Maria Auditore nakon sto je saznala za jos jednu smrt u obitelji Auditore, pogubljen je bio Mario Auditore, je ipak smogla snage i uz pomoc Ezia i Claudie je pobjegla... kad su uhvatili malo vremena Ezio je rekao njoj i Claudiji da bjeze nazad u Firencu, a da ce on u Rim zavrsiti ono sto je ranije zapoceo, a to je unistiti izopacenu Borgia obitelj do kraja. No, dolaskom u Firencu Maria i Claudia su nasle njihov prijasnji dom Palazzo Auditore spaljen do temelja, sta im je drugo preostajalo nego... za Eziom... pravac - prijestolnica, veliki i mracni Rim.

Maria Auditore da Firenze se u svom zivotu stvarno nagledala smrti, i to one najgore, smrti njenih bliznjih, muza, djece. No ipak je nakon svih nedaca uspila skupit snage i stalno ici dalje, i dalje i dalje. Na kraju je i nagradjena, njezino dvoje djece je izraslo u prave, postene ljude, iako im kao i njoj nije bilo niti malo lako, i na to je mogla biti ponosna... i s tim na miru napustiti ovaj svijet.

Claudia Auditore da Firenze

A Što ako...? Tumblr_lx7clkMiAf1qct9oj

Osim sto je jos jedan fiktivan lik neznam odakle pocet pricu o Claudiji... ufff... Razmazena, emotivna, posesivna, jako zgodna i veoma sposobna, i ipak dobra i postena prema obitelji... ubitacna kombinacija sto se mene tice.

Neke njezine karakterne osobine ce najbolje docarat par citata, pa evo, uzivajte:

"He's making me work! If father was here, I'd never be stuck behind a desk like this."
Claudia

"Since SOMEONE decided we're going to stay here, Zio Mario suggested we try and find the money to repair the villa."
Claudia

Ezio: "My sister knows how to wield a knife."
Claudia: "And I am ready to do it again."


Razmazena od strane oca, posesivna sto se tice muskaraca, emotivna, jer zeli privuc paznju na sebe (ne rijetko i glasna), tu se moze povuc i paralela sa razmazenoscu... zgodna, jer to su Auditore geni, ambiciozna i opasno sposobna za skoro sve sto se odluci (uglavnom su to financije, jelte)... i to ste sve skuzili, jel da? Dobro, jer tu sad ima par dogodovstina koje bi mogle bit zanimljive, al ko ce sve to sabit u ovaj tekst, ionako je vec previse. OK, karakter smo joj opisali, jedan dio price je vec isprican kad sam pisao o njenoj majci, gdje smo onda stali... aha, njen dolazak u Rim (dogadjanja iz AC Brotherhood).

Prateci Ezia, Claudia i njena majka stigose u Rim. Pa kad je vec uvucena u svijet assassina, relativno iskusna u vodjenju financija, dovoljno ambiciozna da napravi nesto bez dopustenja/slaganja njezinog master assassin brata (s kojim se da dodam konstantno prepirala... sta drugo za ocekivat) i vrazja kakva je vec sama od sebe, sta ona napravi? E pa pocne vodit bordel pod imenom Rosa in Fiore. Zar moram spomenit kakva je Eziova reakcija bila? Btw uvukla je i majku u sve to, eto samo nek se zna.

Ezio: "You do this, Claudia, and you are on your own."
Claudia: "I've been on my own for twenty years."


A Što ako...? 250px-Negotiations_11

No to je na kraju ispalo kao odlicna kombinacija, jer je uz Claudijino vodstvo Rosa in Fiore postao najbolji bordel u cijelome Rimu, i uz sve to velika potpora assassin bratstvu kojeg je vec tada vodio njezin braco.

Nedugo zatim Claudijin rad temeljen na njezinim iznimnim sposobnostima, tada vec jasno neophodnima za assassine, rezultirao je njezinim regrutiranjem u da tako kazem "punokrvnog clana" assassin reda, Claudia Auditore da Firenze je postala assassin.

A Što ako...? 250px-Ascension_9

Prije no sto je Ezio otisao iz Rima u potrazi za Altaïr-ovom knjiznicom (dogadjanja iz AC Revelations), privremeno je cijelo assassin bratstvo ostavio svojoj sestri Claudiji... i ne pricamo ovdje samo o Rimu, pricamo o kompletnoj Italiji. Pa sad vi sami zakljucite koliko sposobna je bila ta njegova sexy seka Wink

"It's true. This job wears one out. The Blessed Mother knows, I've only been doing it in your stead for two short years, but I have come to realize what you have been carrying on your shoulders for so long."
Claudia


Paola

A Što ako...? PaolaDatabaseRender

Kad smo vec kod bordela i kurtizani amo obradit i ovu zenku koja nosi cijenjeno ime Paola (fiktivan lik), no ne i prezime, mozda zato sto je bila siroce od veoma rane dobi svoga zivota? Prosla je ona tako mnoge nedace u zivotu, a najgora je bila kad je optuzena za ubojstvo jednog strazara u Firenci, i tada uz pomoc Giovanni-a Auditore-a (Eziovog tate) se uspjela izvuc iz daljnjih nevolja.

"I too know betrayal."
Paola


Kasnije je postla clanica assassin bratstva i vlasnica cijenjenog bordela u Firenci - La Rosa Colta.Pomagala je Eziu u vise navrata na vise nacina, naucila ga par bitnih lekcija i igrala vaznu ulogu u njegovom zaredjenju u assassine. Eh, di bi taj Ezio bio bez kurtizana...

"Discretion is a paramount in my profession. We must walk the streets freely: seen, but unseen. You too must learn to blend like us and become one with the city's crowds."
Paola


Teodora Contanto

A Što ako...? TeodoraContantoDatabaseRender

"I find that men are more... open, to religious change when it comes to women like me."
Teodora


Jos uvijek smo kod kurtizani, samo ovoga puta se selimo u carobnu Veneciju. Teodora Contanto (fiktivan lik) poznata jos kao Sister Teodora, je bila casna koja je lijepo i mirno zivjela u samostanu. Sve dok jednog dana nije svatila da ne dijeli misljenja i vjerovanja sa ostalim casnama tamo, e sad dolazi zaplet, naime otisla je iz samostana i osnovala je svoj vlastiti bordel imena La Rosa Della Virtù, postala lider venecijskih kurtizani i cijenjeni clan assassina... cudni su putevi Gospodnji...

"Like many young women, I was drawn to the church, but grew disillusioned by the "believers" of this city."
Teodora


Kao i kolegica Paola, i Teodora je bila od velike koristi nasem tada mladom assassinu Eziu. Npr. pomogla mu je osvojit masku s kojom bi slobodno mogao svrljati okolo po poznatom venecijanskom karnevalu, odnosno s tom maskom je dobio pristup jednom privatnom party-u na kojem je bila njegova meta."Men hold God as an idea in their heads, not in the depths of their hearts and bodies. Men must know how to love in order to reach salvation. My girls and I provide that to our congregation."
Teodora


Amelia

A Što ako...? 250px-Zw-amelia2

Ahh, Amelia draga, tako nebitna, a tako puno razloga da je ipak ubacim u ovaj tekst.

Amelia je samo jedan ekstra sporedan lik (fiktivni naravno) koji se pojavljuje u jednoj maloj, zanimljivoj side-misiji. A razlog zbog cega je uopce ubacena u ovaj tekst se nalazi u prilozenom videu...Usputni seks sa nepoznatom osobom, nasred ulice, usred bijela dana se izgleda prije zvao - "Privatna lekcija jahanja", a danas bi se za to reklo - "Imas 2 spolne bolesti i ides u zatvor".

Rosa

A Što ako...? RosaDatabaseRender

E ova zenska zasluzuje jednu lipu pismu, ono u stilu dobre stare Daleke Obale (bez obzira sto je jos jedan fiktivan lik).

Zaceta od strane nekog nepoznatog venecijanskog plemica, rodila ju je isto toliko nepoznata venecijanska prostitutka. Ta ista je brzo skuzila da je ne moze odgajat pa je mala Rosa jako brzo bila prepustena sama sebi. Sa 15 godina pokusala je ukrast od Antonio-a de Magianis-a, vodje venecijanskog lopovskog gilda. I umjesto da je preda strazarima, Antonio ju je odlucio odgajat kao svoju ucenicu.

I tako je mala Rosa izrasla u jednu veliku kradljivicu, i to ne bilo kakvu. Izrazito agilna i brza Rosa je ubrzo postala jedna od najboljih lopova u cijeloj Veneciji. S obzirom da je bila jedina pripadnica lijepseg spola medju lopovima neko bi rekao da ce joj bit malo problematicno, ali Rosa je sve to nadoknadila sa celicnim stavom. Uvijek je jasno i glasno govorila sve sto joj je na pameti, nije se bojala ni davat razne naredbe, a sve je to cesto znala popratit sa svojim sirokim repertoarom psovki. Antonio je jednom bio rekao da je bilo par lopova koji su je pokusali poljubit, i da ih je sve prebila na mrtvo ime. Opaka mala, nema sta...

"Ti venisse il cancro, brutto bastardo! ...a te e quella grandissima troia di tua madre! (I hope you catch plague, you bastard! ...you and your whore mother!)"
Rosa


Kada je upoznala Ezia nije bas bila pretjerano druzeljubiva prema njemu, ali nebi to bio Ezio pa da na tome i ostane. Vrlo brzo je nas talijanski pastuh promjenio njezino misljene na nacin da je kasnije ona zudila za njegovom paznjom i prisustvom. Iako je bilo mnogo napetosti i flerta, izmedju Ezia i Rose se nikada nije dogodilo nista ozbiljnije... ili ipak je?

A Što ako...? 250px-MSMD_1

Evo i malog videa koji prikazuje prvi susret Ezia i Rose:* NEBITNA CINJENICA: Rosa je bas onako moj tip zenske Wink

Cristina Vespucci

A Što ako...? 250px-Cristina_Vespucci_V

Konacno jedna povijesna licnost... ili???. Cristina Vespucci, rodica mnogo poznatijeg Ameriga Vespuccia (covjek po kojem je Amerika dobila ime), u to vrijeme opce poznata firentinska ljepotica i model za mnoge tadasnje slikare (ponajvise za Sandra Botticelli-a). Al da se vratimo na one upitnike, naime u Firenci je tih godina stvarno postojala jedna ljepotica koju je obozavao slikati Botticelli, ali njeno ime je bilo Simonetta Vespucci, rodom iz Genove, ne iz Firence kao Cristina u igri, i bila je malo starije godiste. E sad, da li je to ta ista? Neznam. Trebalo bi mozda malo vise guglat (sto mi se neda) ili mozda telefonski kontaktirati Ubisoft (sto je preskupo i ne garantira dobar odgovor)... ipak cemo to "povijesno vs fiktivno" ostavit na miru i krenit malo bolje upoznat tu prekrasnu Cristinu.

Cristina: "I told you. I'm not interested."
Vieri: "Sì. But I am."
Cristina: "Get in line."


Cristina je od rane dobi mamila uzdahe mnogih mladih i starih momaka (vjerovatno i nekih zena) u Firenci. Mnogo je isto tako bilo i (neuspjesnih) udvaraca, pa tako je i jedan (uspjesni) medju njima bio i nas Ezio Auditore.

Nakon malo "povuci, potegni" akcija, mladi firentinski sarmer uspio je u osvajanju jedne od najljepsih cura u gradu, ma BRAVO Ezio.1476. godine, nakon Auditore smaknuca, kada je Ezio krecao u Monteriggioni pitao je Cristinu oce li ici s njim, ona mu je odgovorila da nece, jer ne zeli napustit vlastitu obitelj. Tada se vec znalo da je toj lijepoj romansi dosao kraj... zivot ih je jednostavno vodio drugacijim putovima.

A Što ako...? 250px-Persona_Non_Grata_4

Cristina se nesto kasnije, na ocevo inzistiranje, udala za Manfreda Soderini-a, a Ezia je vidila u jos par navrata tijekom niza sljedecih godina, i to svega po par minuta. I usprkos svemu tome je tvrdila da ga je vise volila nego svoga muza (s kojim je bila otprilike 16 godina).

Sljedi spoiler koji sadrzava bitne detalje i zapravo kraj price izmedju Cristine i Ezia, a sve to se moze vidit u AC Brotherhood-u:
Spoiler:
 

Caterina Sforza

A Što ako...? Assassin_s_creed_ii_22514

"One should always have the freedom to choose."
Caterina Sforza


E ova je jakooo zanimljiva, mozda zato sto je zapravo prava povijesna licnost? Vrlo vjerovatno.
Caterina Sforza rodjena u Milanu, kcer Galeazzo-a Maria Sforza-e vojvode tog istog Milana, kasnije grofica Forli-a i Imola-e.

Kad je imala samo 10 godina zarucena je za necaka Pape Sixtus-a IV., Girolamo-a Riario-a... brak je konzumirala sa 14. (!).

A Što ako...? 200px-Caterina_Sforza

Kao grofica Forli-a bila je veoma jak saveznik Eziu i assassinima, a ranije navedenog strastvenog assassina je upoznala za vrijeme kad ju je muz Girolamo zatocio na malom otoku u Romagna-i. Nas pastuh je naravno (kao i uvijek) dosao kao pravi spas za damu u nevolji i jos jednom se pokazao kao lijek za dusu i tijelo. I tako je sve to pocelo...

Caterina: "Perhaps we'll see each other again. Should you ever find yourself in the city of Forlì, it would be my... pleasure, to welcome you."
Ezio: "I look forward to enjoying your hospitality."


A Što ako...? 250px-Tutti_a_Bordo_5

Caterinu je u igri najbolje opisao jedan gospodin:

"That woman is as powerful and dangerous as she is young and beautiful."
Leonardo da Vinci


Ovaj gore citat jednostavno ju savrseno opisuje... sve je receno, no necemo tu stati.
Caterina je meni jedna od najzanimljivijih likova u AC serijalu. Hrabra, izravna, je*ozovna.... perverzna? U interakciji sa Eziom ne rijetko prica dvosmislene recenice aludirajuci na seks... Nasem sarmeru iz Firence zapravo i nije bilo pretjerano tesko osvojiti ovu mladu damu... moze se rec i da je ona osvojala njega Smile

A Što ako...? 250px-Burdens_2

"Bastardi! (Bastards!) You think you can threaten me? I'll give you NOTHING! You want my children? Take them! I have the instrument to make more!"
Caterina Sforza


Puno je bilo dogadjaja vezanih za Caterinu, sto iz ACII igre, sto iz stvarne povijesti, tako da necu puno trositi rjeci, jer necemo nikad doc do kraja teksta. No navest cu jedan dogadjaj (iz igre): Caterina je jednom zgodom otisla u tadasnje sjediste assassina, Monteriggioni, trazeci potporu Ezia i drustva protiv nadolazece vojske Cesare-a Borgia-e. Neocekivano, Cesare je napao Monteriggioni vec sljedeci dan i Caterina je bila uhvacena i prebacena u Castel Sant'Angelo u Rimu. To zatocenistvo je trajalo svega jedan dan, jer ju je izbavio (pogadjate vec) Ezio Auditore da SexMachine, no to je malcice manje bitno od onoga sto se dogodilo u Monteriggioni-u noc prije opsade, e to sljedi u obliku videa, enjoy:

Ezio: "Caterina. To what do I owe the pleasure of your presence here?"
Caterina: "I desire... an allegiance. The papal armies have resumed their march on Forlì. Your mercenaries would be a great asset to my cause."
Ludje je na talijanskom Razz

Lucrezia Borgia

A Što ako...? 250px-Lucrezia

Jos jedna povijesna licnost, samo ovoga puta very, veeery bad girl.
Lucrezia je bila nezakonita kcer Rodriga Borgia-e i sestra Cesare-a Borgia-e. Nagadja se da su je otac i braca u djetinjstvu seksualno zlostavljali, pa nije ni cudno kako se ponasala kasnije kada je odrasla (treba pitat psihijatre, oni valjda znaju).

A Što ako...? 220px-Lucretia_Borgia_Pinturicchio

Do 13. godine je vec bila dva puta zarucena, a ono sto je sljedilo kasnije su pusti brakovi, mnogo djece, seks na sve strane, perverzija, incest i ostala cuda za koja mozda jos uvijek i ne postoji termin. I sto reci, kakvu posluku porati? Ma ubacit cemo jednu slikicu kako se baljaka sa bratom...

A Što ako...? 250px-CCrasher_5

Posto su joj otac i brat vec "vodili kolo" sto se tice zlih templarskih planova, ona je imala kakav, takav utjecaj, ali kad se sve zbroji i oduzme nije uzivala neko preveliko postovanje... valjda je bilo: "Baci Lucreziu da se igramo!"... tako nekako.

A Što ako...? 250px-Apple_a_day_6

1506. vec neko vrijeme nakon smrti njenog oca, dok je zivjela u Delizia-i di Belriguardo sa svojim trecim muzem Alfonsom d'Este-om, vojvodom Ferrare, posjetio ju je (posljednji put) nas najdrazi Ezio, trazeci da Vinci-eve slike koje su ukradene iz Monteriggioni-a za vrijeme napada par godina unazad (dogadjanja iz DLC-a za ACB) i zasto ovo spominjem... pa zato sto ide zanimljivi video, jjeeeejjjj...

"My birthplace, my family, have been taken from me. You think Ferrara loves me? I am a stranger, a castaway. An orphan."
Lucrezia Borgia
Mirela Djuric

A Što ako...? 250px-Mirela_Djuric

Ova zla tetka se pojavljuje kao jos jedan fiktivan lik u AC Revelations-u. I u principu je manje-vise nebitna. A tu je samo zbog imena i prezimena, i ajde izgleda cool Very Happy

Evo malo izmontiranog MP gameplay-a s njom:Mirela: So dies another wretched Romani, is that what you are thinking, Assassin? Maybe your heart is filled with pity for me? Then leave me be, for I despise such charity. I took what was owed me, in spite of oppression, of hatred, of ignorance. I lived my own way, for myself…
Ezio: Requiescat in Pace. (Rest in Peace.)


Minerva

A Što ako...? 250px-Minerva_V

Pripadnica Prve Civilizacije uz Jupiter-a i Juno (sve fiktivni likovi, naravno... ali moguce je... hmmm...), nosi ime po rimskoj boginji, ali zvali su je svakako, odnosno smatrali su je bozanstvom, a ona je zapravo vazemaljac, ustvari stanovnica planete Zemlje prije nas. Jeste skuzili ista? Ma nije ni bitno, cari tog SF djela price je najbolje proc kroz sam AC serijal, a ne ovako. Ono sto meni nije jasno, kad malo bolje promislim, pa jel ona uopce zensko? Valjda je. Mogao sam stavit i Juno, al eto neka ima bar jedna SF tetka da malo ucini raznovrsnijim ovaj vec sada ogroman tekst. Dosta SF gluparija idemo dalje...

Lucy Stillman

A Što ako...? 250px-Ac2-lucy

Slatka mala plavusica Lucy (fiktivan lik). Moderni assassin poput Desmond-a. Njezin primarni zadatak je u pocetku bio da infiltrira Abstergo (sjediste modernih templara) i informira assassine o svim radnjama i dogadjanjima tamo. Ono sto se nije odma znalo jest to da je Lucy potajno presla u templarske redove, tako da je tada dosla u situaciju da glumeci kako spijunira templare zapravo je spijunirala assassine. Eh slatka Lucy, pa zar si bas morala bit dvostruki, trostruki ili kakav god vec agent, taman si mi pocela bit draga. I ne samo meni, mali glupasti Desmond te zelio jeb.... zavolit.

"Sometimes I feel so disconnected from everything out there. Nearly a decade of my life gone, searching for those Pieces of Eden."
Lucy Stillman


Jadan Desmond, jer kao sto vec znate, ili pretpostavljate, kroz sve dogodovstine on i Lucy su se jako zblizili, odnosno Desmond je samo mislio da su se zblizili, jer ga je ova vrtila ko zvecku, ma kucka.

Desmond: "Think how great you'll feel when we finally stop the Templars."
Lucy: "I'm not sure it will ever end, Desmond. I can't do this forever."


A Što ako...? 250px-Lucy_P

Bio bi mozda i red da napisem ponesto o tim dogodovstinama naseg Desmonda i kucke Lucy, ali stvarno nemam volje... ubila me u pojam ova plavusa... ma bas je bezvezna... amo dalje.

Rebecca Crane

A Što ako...? 250px-Rebecca-render

"The Templars might have deeper pockets than us, but they've got no ambition, no passion, no competitive edge! That's why, even with all their resources, anything they can do, I can do better. Faster too."
Rebecca

Opicena Rebecca je jos jedan moderni assassin i fiktivan lik u AC serijalu. Kompjuterski freak, tehnicarka u ekipi, kreatorica Animusa 2.0 ili kako ga ona voli zvat "Baby" i jako zabavna osoba... s njom bi se valjalo opit.

A Što ako...? 250px-Retrieval_19

"I was into sports, but then I broke my leg and started playing with computers. Who knew that coding could be just as exhilarating as strapping on a board and dropping out of a helicopter?"
Rebecca

Velika zaljubljenica u ekstremne sportove od kojih je nakratko odustala zbog ozljede i na kraju zavrsila u prckanju po komjuterskim kodovima. Jedna je od rijetkih modernih assassina koji nisu rodjeni unutar Assassin Reda nego je regrutirana. A zasluzna je i za regrutiranje Shauna Hastings-a, koji je malo bedasto, javno iznosio svakakve negativne stvari o Abstergu (templarima), pa ga je Rebekica draga upozorila da se "ne bode s rogatima" i na kraju regrutiravsi ga u assassine, prakticki mu spasila zivot.

Shaun: "Santa Maria Aracoeli. See those columns along the aisles? They're lifted from Roman ruins. Now, supposedly, this church was built on top of the ancient Temple of Juno."
Rebecca: "I like the ceiling."
Shaun: "You like the ceiling. Oh well, you are a fascinating travelling companion."

Sto jos reci o njoj... ma nista posebno, samo da je prava cura za ekipu s kojom nikad nebi bilo dosadno.

A Što ako...? 250px-AC2_Rebecca_Hideout_4


"Look, it's not ideal. And taking a life is never easy. But sometimes there's no other way. Sometimes, Desmond, people have to die for things to change."
Rebecca


Sofia Sartor

A Što ako...? Images?q=tbn:ANd9GcS8QPZaW92t8ZGWJuDut2EWsGlYYP7Mobz-nx4qVi89xzP5ZLP9

Odma da kazem kako svi vi koji niste igrali AC Revelations, a zanima vas prica odma preskocite ovaj dio o Sofiji.

I za kraj nam je ostala Sofia. Zavrsavamo kako smo i poceli, sa zenom, majkom, kraljicom. Smile I jos jedan put - fiktivni lik.

"The more we learn about the world, the less we seem to know."
Sofia Sartor

Iako su joj roditelji rodom iz Venecije Sofia je rodjena u Konstantinopolu 1476. godine. Tu je zivila sve dok Ottomansko-Venecijanski rat nije poceo pa je bila primorana otici u Italiju. 1507. se vraca u svoj rodni grad s namjerom da vodi knjizaru na mjestu gdje nekoc bila stara Polova trgovacka stanica.

Sofia je zasigurno bila jedna izvanredna osoba. Poli-lingualna, multi-kulturalna, inteligentna, znatizeljna, strastvena po pitanju literature i da dodam lijepog, bujnog poprsja. Sve sto stari jarac poput Ezia nakon svog burnoga zivota moze samo pozeljeti.

Sofia: "Who are you, messere (sir)?"
Ezio: "Only the most interesting man in your life."

A Što ako...? 250px-Familiar_face_3

Da, da, zavrsava se lagano prica o nasem pastuhu, koji je sada vise kao stari, umorni konj... i ovo mu je zadnja sansa za se smirit i pravit male Auditore hahare (ako ih vec nije do sada negdje posijao... al ti se ne broje).

Sofia: "Ezio, what is this all about? You are not a scholar, that much is clear. Do you work for the church?"
Ezio: "Not the church, no. But I am a teacher... of a kind."

A Što ako...? 250px-Portrait_7

Umorni sarmer iz Firence u svojoj posljednjoj pustolovini u Konstantinopolu srece ljubav svoga zivota, po ko zna koji put, ali ovaj put to je ono pravo... ljubav... njeznost... leptirici u stomaku... i ostale gluposti.Necemo previse u detalje, neka vam um radi, a slike, citati i video pomazu... sami docaravajte... ili jednostavno odigrajte AC Revelations ako vec niste. U svakom slucaju loza se nastavila, a zasluge idu lijepoj i pametnoj Sofiji Sartor. Zivila!

A Što ako...? 250px-Homecoming_3

Sofia: "You had better come out of there alive."
Ezio: "I plan to."


Aveline de Grandpré

A Što ako...? 250px-AC3L_Aveline_Render

Ali ne, to nije sve!
Ipak cu zavrsit ovaj tekst sa mini-najavom jednog nadolazeceg AC naslova. Rijec je o Assassin's Creed III: Liberation, obecavajucoj igri za PS Vitu, u kojoj je glavni protagonist, po prvi puta u AC serijalu, zensko.

Radi se zgodnoj i ubojitoj africko-francuskoj assassinki koja je prosla razne nedace (naravno) u svome zivotu i sada je vrijeme za akciju. Avelinka nasa, najdraza od svih, ce posjedovati siroki repertoar raznih oruzja, trcat ce i pentrat se po zgradama kao niti jedan muski assassin do sada i koristit ce svoju zenstvenost u razne mracne, ali ipak pravedne svrhe. Sve to ce se odvijati na podrucju carobnoga New Orleansa, a svrha igre po Ubisoftu nije da bude samo nekakav port na portable konzoli, i nije da bude izravni konkurent Assassin's Creed-u III koji izla.... koji je izasao danas, nego da komplementira ACIII (valjda sam to dobro sve srocio)... al koga vise to sve briga kad imamo trailer:"I move unseen and strike when they least expect it. I am Aveline de Grandpré. I am an Assassin."

_________________
A Što ako...? Majstor88
[Vrh] Go down
Frank
Beginner
Frank

Broj postova : 46
Karma : 3623
Join date : 13.12.2011
Lokacija : Slavonija

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptysri lis 31, 2012 12:25 pm

A đe si Mirelu našao? Laughing
Svaka čast, vidi se da si uložio puno truda... pa bi ti Marin mogao oprostiti par sati kašnjenja. Cool
[Vrh] Go down
GoS
Administrator
GoS

Broj postova : 281
Karma : 4262
Join date : 21.12.2010
Age : 30
Lokacija : Split (Lokve)

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptysri lis 31, 2012 5:40 pm

@Frank
A moro sam i nju ubacit, ona mi je bila najdrazi lik u MP-u. Smile

A sta se tice kompletnog teksta, mogu ja to puno bolje, ali se nisam uspio 100% posvetit tome zbog posla i ostalih obaveza. Svejedno hvala... jos nisam ni procitao tvoj niti ijedan drugi tekst, morat cu to ispravit, pa bacim komentar malo kasnije.

_________________
A Što ako...? Majstor88
[Vrh] Go down
duxqwe
Administrator
duxqwe

Broj postova : 935
Karma : 5235
Join date : 21.12.2010
Age : 30
Lokacija : Kaštel Lukšić

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptysri lis 31, 2012 11:09 pm

Ivo svi znamo da možeš bolje... ali not bad, not bad at all. Very Happy

Stay cool, write more. Wink

Ljudi glasanje je na facebook-u pa glasajte slobodno za sebe, pozovite i svoje prijatelje i rodbinu da isto učine jop do kraja ovog dana. cherry

https://www.facebook.com/Gameteka

_________________
"Neko sa svojim bolom ide Ko s otkritom ranom; svi neka vide.
Drugi ga čvrsto u sebi zgnječi ne da mu prijeći u suze i riječi."


A Što ako...? CbEK4
[Vrh] Go down
GoS
Administrator
GoS

Broj postova : 281
Karma : 4262
Join date : 21.12.2010
Age : 30
Lokacija : Split (Lokve)

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptypet stu 02, 2012 2:05 am

Konacno procitao sve tekstove.

@Shade
Solidan prikaz Connora, pise sve sto je potrebno... samo daj malo manje copy-pastea Wink

@Frank
Odlicno!

@Luka
Znalacki napisano Smile
Vidi se da si mestar za tipkovnicom samo da nisi lincina ko Leo da Vinci bilo bi bolje Razz
Daj malo duse unesi u sve to, malo prosiri, neka ljudi imaju razloga da to isprintaju, uvezu i dile okolo u svrhu prosirenja znanja u ovoj ispacenoj drzavi.

_________________
A Što ako...? Majstor88
[Vrh] Go down
duxqwe
Administrator
duxqwe

Broj postova : 935
Karma : 5235
Join date : 21.12.2010
Age : 30
Lokacija : Kaštel Lukšić

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Dobro, a gdje je taj Freedom Edition?   A Što ako...? Emptyned stu 11, 2012 2:13 pm

Poštovani spisatelji i čitaoci ove teme, evo jedno malo obrazloženje.

Dakle bilo je to 18.9, kada sam bio u Njemačkoj, izletnička turneja uživanja i chillanja. Na tom izletu sam planirao kupiti tj. prednaručiti ovaj Freedom Edition koji je bio dostupan samo u Gamestop trgovinama.
Kao što možete primjetiti davno je to bilo do izlaska igre (31.10).
Unutar 8 dana dok sam bio u Munchenu, gledajući sve ljepote grada itd... prednarudžbu sam ostavio svom rođaku da je obavi.

Ali (uvijek ima ali), moj dragi rođak, primoren svakodnevnim poslovima, iz nepozantog razloga je čekao zadnji čas (20.10), kada je otišao prednaručiti igru i kako kaže Murphyev zakon svi su Freedom Editioni bili rasprodani (i to samo u Njemačkoj 2 tjedna prije izlaska igre). pale

Ostaje nam žaliti za propuštenom prilikom, nikad si neću oprostiti što nisam, dok sam bio u Gamestopa tu prednarudžbu obavio sam, kad već dragi rođo nije stiga.

Ipak (s tračkom nade), ono što je došlo je Special Edition (tj. obični ali s posebnim stvarima za PS3 usere) i figurica Connora (koja će doći), ali ne onda iz Freedom Editiona.

Stojte mi dobro i do nekog idućeg questa s više garanicije. Wink

A Što ako...? 48636810

Figurica:

A Što ako...? Assassins-Creed-3-001-A

Dakle prvi igra GoS, nakon njega Frank, pa AlexY i ShadeHR.

Nije prevara, bar ne tolika, zar ne. Question


_________________
"Neko sa svojim bolom ide Ko s otkritom ranom; svi neka vide.
Drugi ga čvrsto u sebi zgnječi ne da mu prijeći u suze i riječi."


A Što ako...? CbEK4
[Vrh] Go down
Frank
Beginner
Frank

Broj postova : 46
Karma : 3623
Join date : 13.12.2011
Lokacija : Slavonija

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptyuto stu 13, 2012 10:57 am

Ma isti k, drugo pakovanje. Very Happy
Usput bih zamolio da me se stavi na začelje liste jer se, zbog previše obveza, neću moći posvetiti igranju pa je ipak bolje da neko drugi gušta u njoj. Cool
[Vrh] Go down
duxqwe
Administrator
duxqwe

Broj postova : 935
Karma : 5235
Join date : 21.12.2010
Age : 30
Lokacija : Kaštel Lukšić

A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Emptysri stu 28, 2012 10:53 pm

Idemoooo, Freedom Edition i figurica već na slikama u ponedjeljak. Borba je bila, ali imat ćemo se s čim dičiti jednog dana. Razz

EDIT: Pictures Speak Louder Than Words. cheers

A Što ako...? P1020321

A Što ako...? P1020322

A Što ako...? P1020323

A Što ako...? P1020324

_________________
"Neko sa svojim bolom ide Ko s otkritom ranom; svi neka vide.
Drugi ga čvrsto u sebi zgnječi ne da mu prijeći u suze i riječi."


A Što ako...? CbEK4
[Vrh] Go down
Sponsored content
A Što ako...? Empty
PostajNaslov: Re: A Što ako...?   A Što ako...? Empty

[Vrh] Go down
 
A Što ako...?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
 :: Gameteka :: Igre - lista-
Forum(o)Bir: